söndag 9 januari 2011

Länge leve gjutjärnskaminen!

Vintern håller på att smällta bort, för tillfället. Den har dock valt att stanna kvar med kylan. Så för någon vecka sedan var vi och köpte en begagnad, men fin vedkamin, av en gammal vän. Vi ville byta ut den gamla och halvkassa kaminen vi hade i vardagsrummet.Den var både ful och ineffektiv. Den nya var dock lägre så att vi var tvugna att flytta rökhålet. Med lite möda och ett väldigt nerdammat rum, så har vi nu både installerat kaminen och börjat elda i den. Helt otroligt vilken skillnad det var på effekten. Vi behöver inte elda hälften så mycket som innan. Dessutom kan vi nu njuta av att se elden. Ibland lönar det sig att shoppa loss ;)


Det gamla hålet var ovanför detta nya. Lite tegelstenar blev det över som vi kunde mura igen med.



Putsad och installerad. Istället för skyddsplåt under så valde vi att kakla en gipsskiva. Vi fick över en del kakel från när vi kaklade toaletten. Passade ju bra här med. Det enda som fattas nu är att måla om muren.


En familjemedlem till som njuter av den nya kaminen är vår kära Molly. Hon älskar värmen!
Nu ska julen städas ut. Våren ska varmt välkomnas in sakta men säkert. Lite färgglada tulpaner och ljusare gardiner ska komma på sin rätta plats.
Ha det gott! Vi ses när vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar